5 tips bij het vervangen van uw bedrijfsdeur

Een nieuwe kleur, nieuwe beplating, goede ramen; als u uw bedrijfspand wilt renoveren zijn dit zaken waar u aan denkt. Kiest u voor renovatie om uw bedrijf een professioneler uitstraling te geven of wilt u de isolatie van uw pand verbeteren? In beide gevallen: vergeet uw bedrijfsdeur niet.

U kent ze wel, ieder industrieterrein heeft ze. Oudere, licht vervallen panden die ruimte bieden voor groeiende bedrijven. Als het bedrijf eenmaal goed op weg is, gaat men het pand opknappen. Een lik verf, een mooie entree en een goed bord in de voortuin doen al veel. Niet altijd denkt men eraan dat de bedrijfsdeur een groot deel van het aanzicht van een pand bepaalt.  En hoe mooi industrieel erfgoed ook is, soms moet die roestige of vale bedrijfsdeur gewoon vervangen worden.  

Waar moet u op letten bij het vervangen van uw bedrijfsdeur:

Het aanzicht

Uw pand is uw visitekaartje. Als u de rest van uw pand opknapt, kan uw deur niet achterblijven. Deuren zijn verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen. Uw bedrijfsdeur kan helemaal opgaan in het nieuwe ontwerp van uw pand. Veel of weinig glas, een deur die niet opvalt of juist heel erg opvalt, er is veel mogelijk.

Praktisch gebruik

Vroeger hadden gebouw-eigenaren slechts enkele keuzes als het om bedrijfsdeuren ging.  Tegenwoordig zijn er zoveel opties en mogelijkheden dat u misschien door de bomen het bos niet ziet.  Gaat u de deur veel gebruiken of heeft u specifieke wensen? Ga dan eens op verkenning naar mogelijkheden.  Denk eens na over:

  • Hoe wilt u de deur kunnen openen? Met een afstandsbediening? Met uw mobiel? Vanuit een heftruck? Moet de deur automatisch openen of sluiten?
  • Wilt u een loopdeur?  Wordt de deur veel gebruikt voor personenverkeer, laat dan een loopdeur inbouwen. 
  • Wilt u meer licht in uw pand? Denk dan aan vensters. 
  • Wilt u tijd besparen? Er zijn ook snel openende deuren.
  • Moet de deur extra brandwerend zijn? Of extra geïsoleerd?

Isolatie

Vaak zijn oudere deuren slecht geïsoleerd. Zeker als er stalen (schuif)deuren of aluminium rol- of kanteldeuren aanwezig zijn, kan een nieuwe deur met geïsoleerde panelen een grote energiebesparing opleveren. Moet uw bedrijf voldoen aan de energiebesparingsplicht? Het vervangen van een oude deur door een geïsoleerd exemplaar mag ook opgevoerd worden als erkende maatregel. 

Ruimtegebruik

Let bij het kiezen van een nieuwe deur op de inbouwruimte die u heeft. Zeker in oudere panden kan die beperkt zijn, vooral wanneer uw oog is gevallen op een sectionaaldeur. Sectionaaldeuren vereisen vaak een installatie van rails aan het plafond. Hierdoor gaat mogelijk ruimte verloren, of er is simpelweg geen plek voor. Is dat het geval, overweeg dan te kiezen voor een Compact vouwdeur. Deze deur is dankzij het compacte vouwsysteem ideaal bij renovaties. Dankzij de goede isolatie en vele uitrustingsmogelijkheden past deze deur vrijwel overal. (Kijk op www.rolflex.com).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *