Asbest tijdens het verbouwen?

Wil je verbouwen en heb je met asbest te maken? Dan is het van het grootste belang om daar iets aan te doen. Dat kan bijvoorbeeld door eerst een asbest inventarisatie te laten doen door een gespecialiseerde onderneming. Die kan precies meten waar het zit en hoeveel er aanwezig is. Ook is te bepalen welke soort er in de woning aanwezig is. Dit is allemaal van grote waarde voor het vervolg. 

Een goede aanpak kiezen 

Het inventariseren van het type asbest en de hoeveelheid ervan is van groot belang. Het is namelijk de manier waarop bepaald kan worden welke aanpak erbij nodig is. Het is goed om te weten dat een gespecialiseerde onderneming als Van Santen Advies hiermee van dienst kan zijn. Een goed inzicht in wat er aanwezig en hoe dit aangepakt kan worden, maakt dat de verbouwing veel beter uit te voeren is. Dat geeft direct ook een mate van rust. 

De gezondheid bewaken 

Misschien heb je nog niet goed duidelijk waarom het zo belangrijk is om de asbest inventarisatie te doen. Het is goed om te weten dat dit materiaal grote schade aan de gezondheid kan aanbrengen. In dat opzicht is het dus wel zo belangrijk dat dit niet in je woning blijft zitten. Juist wanneer de deeltjes vrijkomen wordt het gevaarlijk. Bij een verbouwing is de kans hierop natuurlijk ook groter. Daarom is goede aanpak nodig. 

Ook goed laten afvoeren 

Het inventariseren en weghalen is alvast belangrijk. Het is daarna wel ook van groot belang dat de platen van het materiaal ook niet blijven rondslingeren. Daarom is het ook belangrijk om de specialist direct om hulp te vragen bij het afvoeren van het materiaal op de juiste wijze. Wie daarvoor kiest, weet zeker dat het geen schade meer kan toebrengen aan jou of jouw omgeving. Dat is wat echt telt en daarom zorg je hiervoor. 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Emma schreef:

    Bedankt voor de interessante informatie over een asbestinventarisatie. Mijn vriend en ik hebben een ouder huis gekocht, dat we helemaal hopen op te knappen. We verwachten dat er nog asbest in het huis zit, dus een inventarisatie en asbest verwijderen zijn zaken die we tegen gaan komen. Het is goed om te weten dat de inventarisatie door een gecertificeerd bedrijf moet worden gedaan. We zullen op zoek gaan naar professionals voor de inventarisatie en verwijdering van asbest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *