Beschermende uitrusting die je moet dragen bij het bouwen van hoogbouw

Het bouwen van hoogbouw is een gevaarlijke taak en vereist veiligheidsuitrusting om je te helpen veilig te werken. Bouwvakkers moeten te allen tijde beschermende uitrusting dragen om zichzelf te beschermen tegen verwondingen die zich op het werkterrein voordoen. Zonder deze essentiële items zou je slecht uitgerust kunnen zijn tegen gevaren zoals vallend puin of vallende voorwerpen als gevolg van oude bouwconstructies die gerepareerd moeten worden.

Veiligheidshelm

De veiligheidshelm is het belangrijkste uitrustingsstuk in de bouwsector. Het biedt bescherming tegen vallende voorwerpen en vallen van hoogte. Het moet worden gedragen door werknemers die zijn blootgesteld aan een risico op hoofdletsel. Dit geldt ook voor mensen die op een hoogte van meer dan 2 meter (6’6″) werken, in de buurt van randen werken of handgereedschap gebruiken zoals schoppen of hamers die verwondingen door stoten kunnen veroorzaken.

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn ontworpen om de voeten en tenen te beschermen tegen stoten, penetratie, elektrische gevaren en uitglijden op natte oppervlakken. Veiligheidsschoenen hebben stalen neuzen van metaal, carbon of andere materialen die lekbestendig zijn. Rubberen zolen verhogen de tractie in gladde omstandigheden en absorberen impact krachten wanneer je tijdens bouwwerkzaamheden op harde voorwerpen zoals spijkers of scherpe voorwerpen stapt. Vetersystemen bieden flexibiliteit voor je voetbewegingen, maar houden de schoen stevig aan je voet wanneer je hoge steigers of ladders beklimt. Een gewatteerde tong en kraag helpen voorkomen dat blaren tegen de binnenkant van je schoen wrijven. Het houdt ook vuil zoals stenen uit je schoen, zodat ze het niet verder beschadigen.

Oogbescherming

Oogbescherming is belangrijk voor de veiligheid van je ogen. Werken met machines, chemicaliën en stof kan verwondingen veroorzaken, zoals schaafwonden aan het hoornvlies, chemische brandwonden of zelfs blindheid. Bij het werken met deze gevaren moet te allen tijde een veiligheidsbril worden gedragen. Een bril die meer bescherming biedt tegen vuil heeft de voorkeur boven een gewone veiligheidsbril. Bij het werken in de buurt van zware machines moet altijd oogbescherming worden gedragen. Dit komt omdat contact met de apparatuur ernstig letsel of de dood kan veroorzaken als onderdelen onverwachts wegvliegen als gevolg van defecte of slecht functionerende apparatuur.

Harde hoeden

Veiligheidshelmen zijn een soort beschermende hoofddeksels die je beschermen tegen vallende voorwerpen. Dit omvat elk soort bouwplaats, of zelfs in andere industrieën waar het nodig is om je hoofd te beschermen tegen puin.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *