Beste installatietesters

Om de veiligheid van elektrische installaties te kunnen garanderen, is een periodieke keuring nodig. Met een keuring voor elektrische apparaten krijgt u inzicht over de veiligheid en de conditie van uw apparaten. Zowel bedrijven als woningen, kantoren en bedrijven worden geadviseerd om een keuring te laten doen. Hier zij twee verschillende normen voor:

  • NEN 1010
    Dit is de norm voor nieuwe laagspanningsapparaten in onder andere woningen, openbare gebouwen, camping gebouwen, oplaadpunten voor elektrische voertuigen en tijdelijke gebouwen. Denk bij tijdelijke gebouwen aan een bouwterrein, festivalterrein of de kermis.
  • NEN 3140
    De NEN 3140 is gericht op bestaande laagspanningsapparaten in bedrijfspanden, met name op machines en gereedschappen in het laagspanningsgebied.

Welke installatietester heeft u nodig?

Er zijn veel verschillende soorten en maten als het gaat om installatietesters. Als u intern iemand heeft opgeleid tot keurmeester, kunt u het beste met hem of haar overleggen welke de voorkeur heeft en de juiste voor uw installaties is. Als u er niet uit komt, omdat u niet zeker weet waarop bepaalde installaties moeten worden getest, neem dan contact op met meetmiddelen.eu.

Nieaf Smit instaltest XE installatietester

Een eenvoudige installatietester die volgens de NEN 1010, NEN 3140 en EN 61557 normen keurt. De EN 61557 is de engelse norm voor elektrische apparaten. De Nieaf Smit Instaltest XE heeft een groot ldc-scherm en geeft duidelijk aan of een apparaat goed of fout gekeurd wordt. Deze tester is ook met veel verschillende accessoires te gebruiken.

Fluke 1664 FC Installatietester

Dit is een multifunctionele installatietester die volgens de NEN 1010 en de NEN 3140 test. De Fluke 1660-serie zijn de enige testers die schade aan aangesloten apparaten kan helpen te voorkomen. Ze kunnen namelijk controleren of de bedrading goed is aangesloten of nog veilig is. Deze installatietester heeft ook een geheugen om resultaten te kunnen opslaan. U  kunt testresultaten ook draadloos met medewerkers of klanten delen via uw telefoon.

Metrel MI3102BT installatietester Eurotest XE

Dit is een installatietester met een grote accu en een groot geheugen. Het is een complete uitgeruste installatietester die volgens NEN 1010 en NEN 3140 test. U kunt via USB en bluetooth met deze tester communiceren. Deze installatietester kan ook alle typen aardlekschakelaars testen, dus ook typen B en B+ voor laadpalen en PV-installaties.

Bestellen

Via Omega Meetmiddelen kunt u gemakkelijk een van de bovenstaande installatietesters bestellen. Hier vindt u ook een uitgebreide lijst met kenmerken van deze installatietesters. Ook als u nog vragen heeft over een van de installatietesters of informatie wilt over het opleiden van een van uw medewerkers, kunt u bij Omega Meetmiddelen terecht. Omega heeft namelijk ook gespecialiseerde vakdocenten voor het geven van trainingen die de NEN 1010 en NEN 3140 betreffen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *