Cultuur in de architectuur

Onze wereld is enorm. Een van de mooiste aspecten is naar mijn eigen zeggen de grote diversiteit aan alles. Ieder gebied verschilt enorm van de ander. Zelfs binnen eenzelfde land bestaan er grote cultuurverschillen. Deze verscheidenheid uit zich in alles. Het gedrag van mensen wordt er door beïnvloedt evenals de woningstijlen. Huizen van Spanje zien er totaal anders uit dan de huizen in Nederland. Over de tijd heen is er een groot scala aan stijlen ontdekt omtrent woningen. Daardoor hebben we tegenwoordig verschillende soorten huizen beschikbaar. Voor ieder wat wils.

Regionale verschillen

Men is zich ervan bewust dat elke regio een kenmerkende stijl heeft van gebouwen. Zo staat Nederland bekend om haar pittoreske herenhuizen langs de grachten. Desalniettemin verandert de stijl van de nieuwbouwhuizen steeds meer om gehoor te geven aan de grote behoefte aan woningen. De toenemende globalisering heeft ook een grote rol gespeeld in de veranderende architectuur in steden. Landen kijken immers naar elkaar. Dit zorgt voor onbewuste concurrentie. De Burj Khalifa in Dubai heeft bijvoorbeeld andere landen geïnspireerd om vergelijkende projecten te starten.

Soorten huizen

In het centrum van Nederlandse steden valt het op dat er vooral eengezinswoningen en flatgebouwen aanwezig zijn. Deze zijn op z’n beurt te onderscheiden in boven- en benedenwoningen, in hoekwoningen, maisonnettes en in studio’s. Studenten maken met name gebruik van dat laatste aangezien het geschikt in grootte en goed in prijs is. Voor de welvarende mensen is een penthouse een prachtige optie om in te wonen. Vooral is een stad met een volle skyline zoals New York is het fantastisch om in het bezit te zijn van een dergelijke woning. Daarnaast is het nog altijd mogelijk om in een boerderij te wonen op het platteland. Dergelijke huizen zijn vaak erg knus en schattig ingericht. Ideaal voor de mensen die wat rust willen opzoeken na de drukte van de stad. Er is dus genoeg keus voor iedereen.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *