De voor- en nadelen van een betonvloer

Een betonvloer, ook wel gietvloer genoemd, is momenteel erg hip. Steeds meer mensen gaan voor een betonvloer in huis, voor een industriële uitstraling. Naast dat je ervan moet houden, zitten er aardig wat voor- en nadelen aan zo’n vloer. Je kunt het bijvoorbeeld niet zo even veranderen als je iets anders wilt. Hier komen de voor- en nadelen van een betonvloer:

Voordelen
– De vloer is duurzaam, het is namelijk slijtvast. Daarom gaan de vloeren erg lang mee.
– Een betonvloer is snel geplaatst, er is bijvoorbeeld geen ondervloer nodig.
– Omdat de vloer sneller geplaatst wordt en er geen ondervloer nodig is, is deze vloer relatief goedkoper
– Makkelijk in onderhoud, omdat de vloer naadloos is
– Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen, bijvoorbeeld helemaal glad of met gestempelde nerven. Ook kun je diverse kleuren kiezen, zoals wit, lichtgrijs of donkergrijs.

Nadelen
– Een betonvloer is vlek gevoelig, met name in de keuken kun je vetvlekken in de vloer krijgen. Dit is wel eenvoudig te voorkomen door een transparante coating in de keuken.
– Door temperatuurverschillen kunnen er scheurtjes in de vloer ontstaan.
– Een betonvloer is erg dik. Als je ook nog vloerverwarming neemt, wordt het nog dikker.
– Je kunt het niet zelf leggen. Je moet dus een externe partij inhuren om de vloer te leggen. Dit brengt extra kosten met zich mee.
– Je kunt een betonvloer niet even eruit halen om een andere vloer te plaatsen. Je moet er heel zeker van zijn dat je een betonvloer wilt.

Je ziet dus dat er flink wat voor- en nadelen aan een betonvloer zitten. Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor tegellaminaat. Dit is vrijwel goedkoop, makkelijk te plaatsen en oogt ook als een mooie betonvloer. Je hebt hier meerdere soorten van, je kunt op internet veel voorbeelden vinden van tegellaminaat. Mocht dit goed bevallen, kun je later altijd nog voor een echte betonvloer gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Emma schreef:

    Bedankt voor de heldere informatie over een betonvloer. Wij hebben een ouder huis gekocht en gaan komend jaar de vloer vervangen. Ik vind een cementdekvloer erg mooi, maar mijn man was nog niet overtuigd omdat hij bang was dat de vloer snel zal slijten. Het is goed om te lezen dat een betonvloer slijtvast is en lang meegaat. Ik zal het artikel aan mijn man laten lezen, hopelijk overtuigt dit hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *