Disselslot voor aanhangwagens en caravans

De aanwezigheid van een disselslot of wielklem heeft een preventieve werking op potentiële dieven, voor het beveiligen van jouw aanhanger of caravan is dit dus essentieel. Jouw aanhanger kan niet zomaar aangekoppeld worden bij aanwezigheid van een disselslot. Er zijn verschillende soorten disselsloten aanhanger, ze hebben andere voordelen en werken verschillend maar worden uiteindelijk voor dezelfde doeleinden gebruikt. 

Disselsloten caravan of aanhanger hebben een preventieve werking op diefstal!

Welk disselslot past op mijn koppeling?

Als je weet welk type koppeling je hebt kan je erachter komen welk type disselslot je nodig hebt. Bij de koppeling staat het typenummer meestal op de neus, koker of hendel. Ook moet je weten of je een geremde of ongeremde koppeling hebt. Als laatste moet je kijken naar de disselsluiting en hoe de koppeling gemonteerd is. Een onderbouw disselslot wordt namelijk 2x horizontaal of 1x verticaal en 1x horizontaal bevestigd. Hier een korte opsomming van disselsloten:

  • Koker disselslot
  • Schuif- & beugelsloten
  • Onderbouw disselslot
  • AL-KO disselslot

Een koker disselslot

Een universeel te gebruiken disselslot is een koker disselslot. Deze wordt het meest verkocht en bedekt in de meeste gevallen de gehele koppeling. Door een discusslot kan je jouw koker disselslot makkelijk op slot zetten. Je hebt basic maar ook premium varianten. De premium variant is gemaakt van RVS en is dus goed bestand tegen roestvorming.

Als je opzoek bent naar een koker disselslot die je aangekoppeld kan gebruiken, dan moet je kijken naar een tasjesmodel. Let wel goed op dat dit model niet voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppeling zoals de AKS2004 geschikt is.

Schuif- & beugelsloten kopen?

Beugelsloten zijn gemakkelijk te gebruiken, je aanhanger is beveiligd tegen ongewenste aankoppelingen in 10 seconden door de makkelijke montage. Vanaf een afstand zie je dat jouw aanhanger beveiligd is door de felle kleur. De meeste schuif- & beugelsloten zijn universeel toepasbaar. Deze disselsloten kan je helaas niet laten zitten tijdens het rijden, maar binnen 10 seconden heb je jouw beugelslot er weer op zitten!

Onderbouw disselslot voor aanhanger & caravan

Je hebt te maken met twee componenten bij onderbouw disselsloten, een vast deel op de koppeling en een los (gekeurd) slot. Deze disselsloten kan je gekeurd en ongekeurd bestellen, bekijk eerst wel wat jouw verzekering je verplicht. Let ook goed op de montage van het disselslot!

Disselsloten van AL-KO

Alko heeft disselsloten die alleen over eigen koppelingen heen passen. Let op jouw type Alko koppeling om zo het juiste Alko disselslot te vinden. De DoubleLock Compact Eagle is een populair disselslot voor enkel geremde Alko koppelingen, geen andere merken dus. Deze Compact Eagle is ook niet geschikt voor ongeremde koppelingen en de AK161 en AK270.

Om jouw disselslot goed te onderhouden kan je WD40 gebruiken, zo blijft jouw disselslot soepel. Als een dief jouw slot wilt kraken kan hij vastslaan en gaat het openmaken moeilijker. Hiervoor kan je jouw disselslot ook even volspuiten met WD40 of in een badje van WD40 leggen.

Meer informatie over disselsloten?

Als je een disselslot wilt aanschaffen dan kan dat het beste bij Aanhangwagendirect.nl. Disselsloten van Aanhangwagendirect zijn betrouwbaar en gaan bij juist gebruik jaren lang mee. Als je nog vragen hebt over disselsloten dan kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij beschikken over de juiste informatie en helpen jou graag verder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *