Een terugslagklep kiezen doe je zo

Je kan je voorstellen dat het in bepaalde situaties niet zo prettig is als hetgeen wat uit de buis loopt, weer terug kan lopen. Denk bijvoorbeeld aan een grote leiding zoals het riool. Het is niet erg fris als het water terugloopt in de verkeerde richting. Gelukkig bestaan er terugslagkleppen die voorkomen dat dit kan gebeuren. Een terugslagklep is vaak simpel ontworpen en werkt op basis van drukverschil. Het verschil tussen de diverse soorten terugslagkleppen zit hem voornamelijk in de afsluitmechanismen. Weet jij niet welke terugslagklep jij nodig hebt? Lees dan snel verder!

Het simpele ontwerp: de tussenflens


Wanneer je een terugslagklep zoekt die terugstroming in leidingsystemen voorkomt zou je kunnen kiezen voor de eenvoudig ontworpen tussenflens. De tussenflens staan bekend om het simpele design van de terugslagklep. Ze zijn erg makkelijk te installeren door hun korte inbouwlengtes en simpele constructie.

Voor de grotere breedtes: de disco-terugslagklep


Zoek je een terugslagklep die een oplossing biedt voor grotere breedtes? Wanneer een systeem een tussenflensverbinding nodig heeft kun je kiezen voor de disco-terugslagklep. Deze terugslagklep is ideaal voor bijvoorbeeld transport van vloeibare of gasvormige stoffen. Ook voor systemen met een hoge eis voor het gebruikte materiaal zijn de disco-terugslagkleppen erg geschikt. De terugslagklep wordt namelijk geopend door de druk en wanneer de stroom verminderd wordt het afgesloten met een veer. De druk die nodig is wordt voornamelijk bepaald door de lengte van het type lente. Er zijn verschillende lentes beschikbaar zodat je zelf kan bepalen bij welke druk geopend wordt.

Een lage openingsdruk: de dubbelvleugel


Wanneer je op zoek bent naar een terugslagklep met een lage openingsdruk kun je het best gaan voor de dubbelvleugel. Deze buigt af tegen een veer én een gewicht zodra het product vrijkomt. Als de inlaatdruk wordt overschreden sluit de klep gelijk af en wordt de klep afgesloten via de O-ring. Het voordeel van de dubbelvleugel is dat deze terugslagklep geen onderhoud nodig heeft.

Hulp bij het kiezen van de juiste klep


Wanneer je echt niet goed weet welke afsluitklep je nodig hebt kun je altijd bij Ebora aan de bel trekken. De specialisten op het gebied van terugslagkleppen helpen je graag met al je vragen. Ebora is al sinds jaar en dag een begrip in de pneumatiek, instrumentatie en appendages. Het bedrijf kenmerkt zich als een technische groothandel, maar het biedt nog zoveel meer. Ebora houdt zich bezig met het bedenken van technische oplossingen, waardoor zij jou perfect kunnen helpen met het vinden van de juiste terugslagklep. Neem snel een kijkje op de website!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *