Eikenhout in huis: 5 manieren

Ben jij op zoek naar een manier om gezelligheid aan je huis toe te voegen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Dan is eikenhout precies het materiaal waarna jij op zoek bent! Eikenhout is een stijlvol materiaal dat op simpele wijze is toe te passen in je huis, waarna je dit snel omtovert in een warme, gezellige ruimte. Lees in deze blog vijf manieren om dit te doen!

1. Keukentafel

De keuken is het punt waarin gezelligheid het meest belangrijk is. Als je gasten uitnodigt om bij je te blijven eten, is dit waar je zit. Een goede eerste indruk is belangrijk, zonder gezellige inrichting gaat dit niet lukken. Een grote keukentafel van eikenhout is daarom een perfecte keuze. Je maakt dit tafelblad het middelpunt van je keuken, wat betekent dat je er écht niet omheen kan, waardoor gezelligheid direct centraal komt te staan.

2. Meubels

Omdat je in de keuken hebt gekozen voor een tafelblad van eikenhout, raden we aan om hier de meubels ergens anders van te maken. Dit betekent niet dat je in je huis geen ruimte meer hebt voor meubels van eikenhout: je woonkamer heeft ook een zitplek nodig. Door hier ook eikenhout te gebruiken, zorg je voor een sfeervolle zitplek, maar zorg je er ook voor dat er eenheid ontstaat tussen je woonkamer en je keuken.

3. Plantenbakken

Hout is uiteraard een natuurlijk materiaal. Het is daarom erg mooi om dit materiaal ook in te zetten met andere natuurlijke elementen, zoals planten. De plantenbak van eikenhout is een perfecte mogelijkheid om dit te doen, aangezien je deze gemakkelijk door je hele huis heen plaatst. Het groen in combinatie met het warme houdt zorgt snelheid voor een verwelkomend gevoel. 

4. Kastjes

Wanneer jouw huis erg onopgeruimd is, gaat dit snel ten koste van het gevoel van gezelligheid. De oplossing is gemakkelijk: een kastje van eikenhout. Hierin berg jij alle troep op, geordend en wel. Een gast zal deze kast niet openen, dus weten ze ook niet wat er in deze kast zit. Maar, doordat de kast van eikenhout is, blijft deze niet onopgemerkt en heeft deze weldegelijk effect op het gevoel van sfeer.

5. Onderzetters

Als finishing touch proberen we eikenhout ook nog toe te passen in een kleiner detail. Komt jouw gast over de vloer puur voor een kopje koffie, dan maak je met een onderzetten van eikenhout snel indruk. Ook al is dit een erg klein detail, het feit dat je zelfs hieraan hebt gedacht, zorgt er snel voor dat je indruk maakt. Jouw sfeer zit hem overal, zelfs in de kleinste details.

Begin direct!

Natuurlijk is het aan jou welke van deze tips jij gaat toepassen in jouw huis, maar we hopen je geïnspireerd te kunnen hebben!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *