Geen vreemde buurtkatten in je huis?

Katteneigenaren met meerdere katten in de buurt kennen het probleem waarschijnlijk wel, opeens zit er een kat die niet van jou is in je huis. Vaak weet niet alleen jouw kat het Staywell kattenluikje in je deur te vinden, maar zijn er buurtkatten die ook graag eens op bezoek komen. Katten houden van eten en gaan dan ook graag door verschillende kattenluikjes op avontuur en op zoek naar eten. Dit probleem kun je oplossen door geen kattenluikje in je deur te installeren. Dan heb je wel het volgende probleem in dat je steeds de deur open en dicht moet doen als je wispelturige kat naar binnen of buiten wil.

Kattenluik met chip

Een oplossing voor je probleem met vreemde buurtkatten is door een kattenluik met chip te installeren. Je hoeft niet een speciale kattenluik chip in je kat te stoppen voor dit handige kattenluik. Een buitenkat is vaak toch al gechipt bij de dierenarts. Als je kat verdwaalt raakt en iemand vindt je kat, dan kan de dierenarts de chip uitlezen en zien waar de kat vandaan komt. Je kan de chip in het luikje afstellen op de chip die je eigen kat heeft. Het luikje gaat dan alleen open voor jouw kat of katten en niet voor die van de buren.

Controle

Bij een normaal kattenluikje kan je het luikje van binnenuit op slot doen. Op deze manier is je kattenluik geen zwakte bij een potentiƫle inbraak. Daarnaast heb je soms momenten dat je je kat even niet binnen wil hebben. Bij een kattenluik met chip gaat het hetzelfde. Je kan het luikje ook op bepaalde momenten op slot doen. Zie je je kat aan komen sjokken met een dode muis? Dan kun je gauw even het luikje dicht doen voordat de muis op je bank belandt. Het grote voordeel van een luikje met chip is dat er geen vreemde katten uit de buurt op je bank belanden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *