Geniet het hele jaar door van een veelzijdige zitmaaier

De zitmaaier van STIGA is een erg veelzijdige zitmaaier die je in elk seizoen wel kunt inzetten. Zelfs in de winter! De zitmaaier kun je gemakkelijk combineren met tal van handige accessoires. In het ruime aanbod van accessoires op De Tuinmachineshop kun je onder andere kiezen uit een frontborstel, sneeuwschuif, aanhangwagen en meer.

De zitmaaier heeft een compact ontwerp die door middel van de knikbesturing moeiteloos rond obstakels, in korte bochten en door complexe tuinen rijdt. De zitmaaier is ook voorzien van een trekhaak waardoor je niet alleen voor, maar ook achter de zitmaaier accessoires kunt monteren.

Frontborstel

Om bladeren op te ruimen uit je tuin of lichte sneeuw wegvegen kun je het beste kiezen voor een roterende borstel. De frontborstel kun je vooraan de zitmaaier monteren en is verstelbaar in drie standen: centraal, naar links en naar rechts. Bij de STIGA Park Pro zitmaaiers is er zelfs hydraulische besturing. Zo bedien je de frontborstel met een druk op de knop terwijl jij heerlijk comfortabel kunt blijven zitten.

Gras- en Bladveger

Door de snelwerkende en effici├źnte gras- en bladveger achter je zitmaaier is het niet meer nodig om het gazon te harken. De roterende borstels worden aangedreven door de draaiende beweging van de wielen en hierdoor wordt het groenafval opgeveegd. Na het opvegen wordt het groenafval verzameld in de ruime opvangbak. Je hoeft zelfs niet af te stappen van je zitmaaier om de opvangbak te legen, want je trekt aan het touw en je laat de bladeren of het maaisel rechtstreeks op hun plaats.

Aanhangwagen

Door het gebruik van een aanhangwagen hoef je niet meer de hele tijd met zakken vol groenafval te sjouwen of andere werkzaamheden handmatig te verplaatsen. Je maakt de aanhangwagen vast aan de trekhaak achter de zitmaaier en je kunt vertrekken!

Strooiwagen

Om een gladde ondergrond te voorkomen in de winter strooien we zout en met een zitmaaier ben je daar veel sneller mee als met de hand. De strooiwagen maak je ook gewoon vast aan de trekhaak achter de zitmaaier en werk je in een mum van tijd een groot oppervlak af. Je hoeft de strooiwagen niet alleen voor zout te gebruiken, maar ook voor het verspreiden van kunstmest, kalkkorrels of graszaad is deze accessoire erg functioneel.

Sneeuwschuif en sneeuwblazer

Tijdens het koude winterweer wordt je oprit altijd ondergesneeuwd en door middel van een sneeuwschuif voor je zitmaaier kun je alle sneeuw aan de kant schuiven. Net als bij de frontborstels is de werkhoek verstelbaar in centrale positie, naar links en naar rechts. Ook bij de STIGA Park Pro modellen gaat dit hydraulisch met de bedieningsknoppen op je zitmaaier, zo draai en schuif je gemakkelijk de sneeuw in de gewenste richting.

Als er nou echt een hele hevige sneeuwval is geweest kun je beter een krachtige sneeuwblazer voor je zitmaaier monteren. Die frezen namelijk een weg door het dikke pak sneeuw en blazen het omhoog in voor jou de gewenste richting.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *