Geniet langer van het buitenleven met een terrasoverkapping

Er is niks fijner dan op een zonnige dag in de tuin de rust pakken. Helaas is het weer in Nederland erg wisselvallig, waardoor je plan om met een goed boek en een flesje bier of een glas wijn buiten te gaan zitten nog wel eens in het water kan vallen. ‘s Ochtends kijk je uit het raam en is het prachtig weer, maar ‘s middags begint het plots te regenen! Wil je dit soort teleurstellingen in de toekomst voorkomen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles over de oplossing: een terrasoverkapping met een lichtstraat.

Maak je terras comfortabel en warm

Het weer doet wat het wil, en al helemaal in Nederland. Na een zonnige, warme week plan je een barbecue, maar op die dag gaat het natuurlijk regenen. Misschien heb jij wel last van het tegenovergestelde en zit je nog geen tien minuten in de zon voordat je je huid voelt verbranden. De zomer lijkt vaak ook nog eens te kort. Als je net aan het leven in de tuin gewend raakt, is het alweer tijd om voor de winter naar binnen te verkassen. Zijn dit soort problemen herkenbaar? Laat dan een terrasoverkapping met een lichtstraat plaatsen. Zo’n overkapping beschermt je tegen de regen op een anders prettige dag, en tegen de zon als die een dag erg fel is. Met een open haard of terrasverwarming als toevoeging, geniet je nog langer van het buitenleven. Als de herfst al doorzet, zit jij namelijk comfortabel en warm op je terras.

Duurzaam buiten zitten

Als je een terrasoverkapping laat plaatsen, is het goed om voor een overkapping van hout te kiezen. Een terrasoverkapping van hout heeft veel voordelen voor jezelf, maar ook voor je omgeving.

  • Hout heeft in vergelijking met andere bouwmaterialen een lage CO2-voetafdruk;
  • Hout is duurzaam. Het hoeft niet snel vervangen te worden;
  • Douglashout, waar veel terrasoverkappingen van worden gemaakt, heeft duurzaamheidsklasse drie en wordt daarom onbewerkt in je tuin geplaatst.

Ga jij voor een terrasoverkapping? Kies dan voor hout als bouwmateriaal.

Waarom een lichtstraat?

Als de zon schijnt, wil je van het licht kunnen genieten. Laat daarom geen gewone terrasoverkapping plaatsen, maar een terrasoverkapping met een lichtstraat. Door zo’n raam in de overkapping krijgt daglicht toch een doorgang, zonder dat de regen bij je kan. Verder krijgt je terras een chique uitstraling en kan zonlicht eventueel nog steeds door je ramen de woonkamer inschijnen. Heb jij mooie schuifdeuren of schuifwanden, bijvoorbeeld van het merk Gumax? Dan heeft het zonlicht nog meer kans. Door een kijkje te nemen bij een speciaalzaak ervaar je hoe een terras met een overkapping er in het echt uit ziet. Verder kun je er terecht om vragen te stellen aan specialisten, zodat jij geïnformeerd een terrasoverkapping laat plaatsen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *