Het afdichten van naden en kieren

Overal komen we het tegen, de naden en kieren. Niet alleen bij jou thuis, maar op bij jou op het werk en bij de sportschool. De naden en kieren ontstaan onder andere tijdens de bouw. De materialen kunnen niet dichter op elkaar worden geplaatst, waardoor er verschillende naden en kieren kunnen ontstaan. Hierdoor kan het gaan tochten in de verschillende ruimtes. Door de naden en kieren af te dichten, voorkom je dat de warmte de ruimte verlaat. Wij vertellen jou graag meer over het afdichten van de verschillende naden en kieren. 

Kleine naden dichten 

Er zijn verschillende soorten naden en kieren zichtbaar in de woning. Een kleine naad in de ruimte is amper zichtbaar. Een kleine naad heeft een maximale grootte van één centimeter. De ruimte tussen de verschillende materialen kan het best worden opgevuld met kit. Bij bepaalde materialen of activiteiten dien je andere soorten kit te gebruiken. Het flexibele kit is bijvoorbeeld bestemd voor een het houten en stenen materiaal. Acrylaatkit is een voorbeeld van een flexibele kit wat eenvoudig over te schilderen is, waardoor je makkelijk één geheel kunt creëren. Siliconenkit daarentegen wel flexibel, maar helaas niet te schilderen. 

Grote naden dichten

Helaas is niet iedere naad klein, maar hebben we ook een aantal grote naden. Gelukkig zijn de grote naden ook eenvoudig te dichten. Hiervoor gebruiken we geen kit, maar purschuim. Het nadeel van purschuim is de uitstraling. Het purschuim zal niet netjes ogen en is daarnaast ook niet te schilderen. Het purschuim vult de naad goed, doordat het enorm uitzet. De uitzetting treedt af en toe ook op naar buiten, waardoor er een flinke uitzetting kan ontstaan terwijl dat wellicht helemaal niet gewenst is. De purschuimplekken zijn helaas niet eenvoudig te verwijderen. Het overtollige purschuim kan wel worden afgesneden, maar je dient wel te wachten totdat het volledig is uitgehard. 

Afdichten van de deuren

Wanneer je de deur dicht doet, merk je vaak dat er ruimte onder de deur open blijft. Dit zorgt voor goede ventilatie in de ruimte. De lucht moet in de ruimtes vrij kunnen stromen. Dit kan ook door middel van verschillende ventilatieroosters. De onderkant van de deur kan soms zorgen voor een vervelende tocht onder de deur door. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van deurborstels. Het zijn borsteltjes die geplaatst worden onder de deur. De borsteltjes worden in hoge dichtheid op elkaar geplaatst, waardoor de lucht geen vrijheid meer krijgt om te gaan tochten in de ruimte. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *