Hier moet je rekening mee houden als je schilder wilt worden in de bouw

Er zijn genoeg bouw vacatures te vinden op het internet, waaronder schilder vacatures. Voor de mensen die aan het nadenken zijn over een baan als schilder, staat hieronder een overzicht van belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Zo weet jij zeker dat je de juiste opleiding volgt voor de richting die jij op wilt en voldoet aan alle eisen die gesteld worden door je droom werkgever.

Opleidingsniveau

Er zijn verschillende opleidingen te vinden voor schilders, met elk hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Allereerst is er niveau 1, welke je gelijk na de middelbare school kan volgen. Naast deze opleiding ga je dan aan de slag als assistent schilder. Een niveau 2 opleiding is de opleiding die je volgt tot medewerker schilderen en kan je volgen na het afronden van je niveau 1. Heb jij een vmbo-diploma of mbo-vwo, dan kan je de opleiding niveau 3 volgen, waarin je je kan specialiseren in een bepaalde stroming. Als laatste is er het niveau 4, welke je kan volgen om specialist schilder te worden. Heb je een gedegen bbl opleiding schilder, dan kun je in elk geval aan de slag.

Functies

Dus elke opleiding geeft toegang tot een bepaalde functie binnen een schildersbedrijf, maar wat houden deze functies in? Een schilder 1 (assistent schilder) ben je als je nog bezig bent met je eerste opleiding. Je staat onder begeleiding van een ervaren schilder en bent nog bezig met het leren van het vak. Als schilder 2 krijg je al opdrachten van je werkgever die je zelfstandig uitvoert, maar je staat nog onder toezicht van een leidinggevende. Verder kan je je nog ontwikkelen tot specialist schilder of allround schilder. Beide functies worden zelfstandig uitgevoerd en je krijgt meer verantwoordelijkheden.

Disciplines

Als schilder kan je aan het werk gaan op verschillende plekken. Denk hierbij aan particulieren, een woningcorporatie, in de nieuwbouw of als industrieel schilder. Genoeg keuze dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *