Hoe een goede brandweertraining organiseren?

Als bedrijf ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je medewerkers. Je moet er dus voor zorgen dat ze weten wat ze moeten doen in bepaalde situaties. Een van deze situaties is brand. Het kan overal en altijd voorkomen. Niet iedereen heeft dit een keer meegemaakt en weet dus ook niet hoe ze hierop zullen reageren. Zo kan het zijn dat de een helemaal in paniek raakt en de ander gelijk actie onderneemt. Je weet niet van te voren hoe iemand zal reageren, dit kan namelijk heel anders zijn dan hoe de persoon normaal is. Om ze toch zo goed mogelijk voor te bereiden kan je eens in het jaar een brandweertraining organiseren.

Juiste producten

Om een brandweertraining zo realistisch mogelijk te laten lijken, is het belangrijk dat je hier de juiste producten voor gebruikt. Zo zijn er rookkanonnen om de rook na te bootsen, oefenpoppen, Smartdummy thermal, vuur kanonnen en nog veel meer. Gebruik een kleine groep om dit te organiseren. Hoe minder mensen er van af weten, hoe echter het lijkt. Zo kan je zelfs nep wonden gebruiken op je personeel om het echt te laten lijken. Dit klinkt misschien een beetje drastisch, maar een goede voorbereiding is van belang.

Waarom een brandweertraining?

Juist omdat de meeste mensen niet goed weten hoe ze reageren in noodsituaties is het goed om het eens een keer meegemaakt te hebben. We willen natuurlijk niet dat dit echt een keer gebeurt en daarom is een nabootser van een brand een betere en veilige manier. Zo heb je het namelijk zelf in de hand en kan je het elk moment stoppen. Je leert met z’n alle wat je moet doen maar ook hoelang het duurt om het gebouw uit te komen. Wanneer je dit te langzaam vindt kan je proberen de volgende keer dit te verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *