Hoe maak je een kleurvak op de muur?

Ken je dat? Je ziet allerlei leuke ideeën voorbij komen op -bijvoorbeeld- Pinterest, maar je hebt geen flauw idee hoe je dat moet maken. In dit stappenplan neem ik je mee in het proces van een lege muur naar een super hippe muur, met kleurvak. Het is even wat werk, maar als je alle stappen naloopt, heb jij binnenkort ook een mooi vak op de muur.

Stap 1
Als eerst ga je een kleur kiezen. Welke kleur staat mooi bij de rest van het interieur? Ga je voor een veilige, lichte kleur? Of mag het een eye catcher worden en ga je voor een mooie knalkleur. Alles is geoorloofd, want het is jouw huis en jij bepaalt.

Stap 2
Wat voor vorm kies je? Vind je een cirkel mooi, of ga je liever voor een vierkant? Het is ook leuk om met vormen te spelen, dat je beide doet. Je kunt ook een vierkant schilderen en dan afstylen met ronde voorwerpen die je op de muur hangt.

Stap 3
Nu je weet welke vorm je wilt, moet je dit eerst gaan uittekenen op de muur. Je kan gaan klooien met een lineaal, maar makkelijker is om een laser te gebruiken die je op de muur kan projecteren. Misschien is er iemand in je omgeving van wie je dit kunt lenen, of wellicht kun je het ergens huren bij jou in de buurt.

Stap 4
Zorg dat je de vorm afplakt met speciale tape. Je wilt niet uitschieten en lelijke uitstekels op je muur fabriceren.

Stap 5
Nu komt het leukste deel: schilderen! Je hebt grote en kleine verfrollers, kijk even welke voor jou het meest handig zijn. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot jouw kleurvak wordt. Geef de vorm na het drogen een tweede laag, zodat je zeker weet dat het goed dekt.

Stap 6
Haal daarna de tape ervan af en voilà, je kleurvak is af! Nu kun je beginnen met afstylen. Tips daarvoor nodig? Kijk eens op voorvrouwenblog!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *