Inground trampoline versus rechte trampoline – welke is beter?

Er zijn momenteel twee soorten trampolines die veel gebruikt worden, namelijk een ingegraven trampoline en een rechte trampoline of staande trampoline. Beide trampolines hebben dezelfde functie. Ze verschillen alleen in de manier waarop ze geïnstalleerd moet worden. Als de ingegraven trampoline boven een gegraven gat in de grond wordt geïnstalleerd, wordt een rechte of rechtopstaande trampoline gemonteerd met behulp van poten of palen als ondersteuning. Trampoline spelen wordt gedaan door alle leeftijdsgroepen, van kleine kinderen tot volwassenen. Trampoline spelen is zelfs een van de sporten geworden die internationaal wordt beoefend. Voor kinderen is trampoline spelen niet alleen een leuk spel, maar het is ook goed voor de mentale en fysieke gezondheid. Bij het spelen op een trampoline bewegen alle ledematen, dus spieren, gewrichten en botten worden getraind in flexibiliteit en kracht. Daarnaast heb je bij het springen op een trampoline even het gevoel van vliegen. Het kan de moed van het kind vergroten om angst te overwinnen door meer uitdagende spelletjes te spelen. Zoals eerder uitgelegd zijn er twee soorten trampolines zijn die je kunt gebruiken. In de volgende uitleg lees je het verschil tussen een inground trampoline en een rechte trampoline.

Inground trampoline

Inground trampoline is een trampoline die boven het grondniveau wordt gemaakt met een maximale afstand van 20 cm vanaf het grondoppervlak. Deze trampoline heeft geen steunpoten en wordt direct op de grond bevestigd. Voordat je de trampoline plaatst, moet je een gat maken onder de trampoline als ruimte om te veren. Deze trampoline heeft als voordeel dat hij veiliger is omdat kinderen gemakkelijk op en van de trampoline kunnen stappen. Trampolines van dit type zijn rechthoekig en sommige zijn rond. Eventueel kun je ook accessoires zoals netten toevoegen.

Rechte trampoline

In tegenstelling tot de inground trampoline wordt de rechte trampoline boven de grond gemaakt door de poten te gebruiken om rechtop te staan. Omdat het een bepaalde hoogte vanaf de grond heeft, heb je een ladder nodig als je het trampolinegebied wilt betreden. Om veiliger te zijn en te voorkomen dat je kind uit dit rechte trampolinegebied valt, dien je de rechte trampoline uit te rusten met een net. Net als inground trampolines zijn er ook rechte trampolines in rechthoekige of ronde vormen. Het voordeel is dat deze trampoline eenvoudig te installeren is en van de ene naar de andere plek kan worden verplaatst.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *