Kan een verkeersregelaar een boete geven?

Ben je op zoek naar een goede verkeersregelaar vacature? Dan is het goed om te weten wat de functie precies inhoudt en welke taken en mogelijkheden er voor jou zijn. Het is heel goed mogelijk om aan de slag te gaan als verkeersregelaar, ook wanneer je hier niet voor opgeleid bent. Het is goed mogelijk om een cursus te volgen waarmee je snel aan de slag kunt. Onder andere werken zonder diploma behoort hierdoor tot de mogelijkheden. Wat wil je weten over de verkeersregelaar? Hier lees je alle informatie.  

De taken van een verkeersregelaar

Een verkeersregelaar heeft verschillende taken. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer op een bepaalde locatie in goede banen te leiden. Als verkeersregelaar zorg je ervoor dat het verkeer op bouw- en infraprojecten goed verloopt. Je bewaart de rust op drukke kruispunten en je kent de verkeersregels goed. Wat zijn precies de taken van een verkeersregelaar?

  • De verkeersregelaar heeft als belangrijkste taak om de wet- en regelgeving te handhaven in het verkeer
  • De verkeersregelaar heeft alle wettelijke bevoegdheden waardoor verkeersdeelnemers verplicht zijn deze op te volgen. Een verkeersregelaar staat daardoor ook boven belijningen, verkeerslichten en verkeersborden. 

Kan een verkeersregelaar een boete geven?

Nee, een verkeersregelaar is niet bevoegd om een boete te geven aan deelnemers van het verkeer. De verkeersregelaar is geen opsporingsambtenaar en voert deze taken dan ook niet uit. Wel is het mogelijk dat de verkeersregelaar aangifte bij de politie doet wanneer een verkeersdeelnemer de aanwijzingen niet opvolgt. Dit kan als gevolg hebben dat er uiteindelijk nog wel een boete komt. De verkeersregelaar heeft dan wel tenminste één getuigenverklaring nodig, een kenteken, merk, type en kleur van het voertuig, het signalement van de bestuurder, de dag, datum en het tijdstip van het gedrag en een nadere beschrijving van de gebeurtenis.

Aan de slag als verkeersregelaar: het kan ook zonder diploma

Solliciteren voor een baan als verkeersregelaar? Ontdek de mogelijkheden voor opleidingen tot verkeersregelaar bij binckwerk.nl. Hier kun je heel makkelijk en snel ontdekken waar je de korte cursus kunt volgen tot verkeersregelaar. Nadat je de 3-daagse opleiding hebt afgerond is het meteen mogelijk om ingezet te worden op tal van locaties door het hele land.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *