Kattenluiken

Elke katteneigenaar, of sorry, kattenouder natuurlijk, weet hoe het is om een kat te hebben. Je bepaalt niet echt wat de kat doet en wanneer hij of zij naar buiten gaat. Het is eigenlijk eerder zo dat de kat bepaalt wat er gebeurt in huis en je stiekem een beetje overgeleverd bent aan de genade van de kat. Maar dat accepteer je met alle liefde natuurlijk, immers is dit als een kindje voor je. Dat betekent ook dat je bepaalde aanpassingen in je leven zult moeten maken en in je huis. Je zult bijvoorbeeld een kattenluik moeten installeren, tenzij je dag en nacht als een soort portier heen en weer wilt lopen.

Voor en nadelen kattenluik

Het grote voordeel van een kattenluik is dat je niet meer aandachtig hoeft te luisteren of je kat bij de voordeur staat te krabben aan de verf omdat hij naar binnen wilt. Daarvoor heb je dan een kattenluik, wat afhankelijk van het type kattenluik 24/7 toegankelijk is. Het nadeel hiervan is echter dat het wel een stukje inleveren is op gebied van veiligheid. Inbrekers kunnen dit tegenwoordig namelijk met vernuftige uitvindingen gebruiken om toegang te verschaffen. De kans hierop is echter heel klein, een grotere kans is dat je ongewenste bezoekjes krijgt van andere katten, die weten immers hoe een dergelijk luik werkt. Daarvoor bestaat nu het petsafe microchip kattenluik.

Hoe werkt dit?

Het werkt eigenlijk als een toegangspoort van een bedrijf of andere instelling met beveiligde entree. Waar werknemers normaal gesproken een pasje of druppel krijgen waarmee de deur open kan worden gemaakt, werkt een petsafe microchip kattenluik op basis van een microchip. Dit is een microchip die elke kat al heeft, dit is bij geboorte gedaan door de dierenarts (mits je een legale kat hebt gekocht natuurlijk). Hiermee wordt de toegang alleen voor jouw kat mogelijk en krijg je geen ongewenste bezoekers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *