Keramische tegels

Steeds vaker wordt er bij de bestrating van tuinen of terrassen gekozen voor keramische tegels, terwijl die voor 2016 alleen binnenshuis werden geplaatst. Voorheen werd buiten vaak voor betontegels of klinkers gekozen. De groeiende populariteit van keramische tegels is niet gek, ze zijn duurzaam, gaan lang mee en er is veel aanbod. Voordat je ze aanschaft, is het handig om iets te leren over de eigenschappen van keramische tegels.

Voordelen

Keramische tegels zijn keihard, omdat er bij de productie klei of leem wordt gebakken op een temperatuur van wel 1100⁰! Dit maakt de tegels compleet dicht en keihard, waardoor ze veel minder gevoelig zijn voor krassen dan betontegels. Ook zijn keramische tegels veel lichter in gewicht, dat maakt het bestraten een minder zware klus. Een groot voordeel van keramiek is dat het zeer onderhoudsvriendelijk, vlekvrij en bijna onvatbaar voor aanslag is. Dat scheelt een boel schoonmaakwerk. Daarnaast zijn ze sterk, maatvast, vorstbestendig en blijft de kleur lang behouden door de UV-bestendigheid. Het aanbod is enorm, er zijn eindeloos veel kleuren, motieven en vormen te vinden.

Nadelen

Keramische tegels nemen geen vocht op door hun dichtheid, je moet daarom voor een goede afwatering zorgen. Anders kun je zomaar uitglijden na een regenbui. Leg bij kans op verzakking geen keramische tegels van 2 centimeter dikte, als dit gebeurt is het recht leggen van de tegels veel werk. Een ander flink nadeel is de prijs, je betaalt voor keramische tegels een stuk meer dan voor betontegels. 

Vind jouw Keramische tegel

Keramische tegels gaan een leven lang mee, het is dus essentieel om de beste tegels te bestellen. Wil je direct op zoek naar keramische tegels? Neem dan een kijkje bij Sleiderink, daar vind je een ruim aanbod aan keramische tegels. Er is veel keuze uit verschillende kleuren, afmetingen en soorten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *