Maak van de trap in je woonkamer een designobject van jewelste

De trap is een prominent onderdeel van je woning, want dagelijks loop je er meerdere keren op en af. Dat geldt in meerdere mate als de trap in je woonkamer staat. Maar bij veel mensen is de trap een ondergeschoven kindje en dat is jammer, want tegenwoordig is het mogelijk om de trap te transformeren tot een mooie blikvanger met een eigentijdse uitstraling. Staat er in jouw huiskamer ook een trap en wil je die een facelift geven om er een designobject van jewelste van te maken? Bij de Bouwerskrant ontdekten we de mogelijkheden van een specialist op het gebied van traprenovatie. Hiermee kun je een dichte trap of een open trap op een mooie manier laten matchen met je woonstijl.

Trede-over-trede-systeem

Is de trap in je woonkamer beschadigd, verouderd of onveilig geworden? Als je kiest voor renovatie van de trap door een ervaren specialist, heeft die voor jaren weer een mooie uitstraling en kun je er weer met een gerust hart overheen lopen. Een traprenovatiespecialist werkt onder meer met een trede-over-trede-systeem, waarbij de nieuwe onderdelen op maat worden gemaakt. De nieuwe traptreden worden vervolgens over of in de plaats van de oude onderdelen van een open trap of een dichte trap gemonteerd. Gedateerde of versleten traptreden worden hiermee voorzien van fraaie nieuwe planken die de sfeer in je huiskamer eer aan doen. Ook hebben de overzettreden de voordelige eigenschap dat ze extra goed bestand zijn tegen slijtage, stoten en krassen. Daarnaast krijgen ze met behulp van een speciale lijm een geluiddempende werking en zijn ze voorzien van een antisliplaag. Verder biedt het trede-over-trede-systeem een eenvoudige manier om je trap te laten renoveren, omdat het relatief gemakkelijk te plaatsen en betaalbaar is. 

Enkelzijdige of volledige traprenovatie

Staat er in jouw living een open trap? Er zijn uiteenlopende methoden om die te renoveren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkelzijdige of een volledige renovatie van de trap. Het renoveren van een open trap vraagt om gedegen expertise, vakkundige montage en een tip-top afwerking. Bij een open trap bekleden is voor half werk absoluut geen plaats, omdat ieder onderdeel van de trap in je woonkamer direct zichtbaar is. Daarom dient elk onderdeel van de open trap perfect te worden gerenoveerd. Daarbij om de achterzijde, voorzijde, trapwangen, balusters, palen en leiwang. En wist je al dat je een open trap ook dicht kunt laten maken? Sommige woningbezitters laten dit doen omdat ze dat mooier vinden, maar het levert ook veel praktische voordelen op. Met een dichte trap kun je bijvoorbeeld extra opbergruimte in de huiskamer creëren. 

Heb jij thuis een open trap en is die niet bepaald het toonbeeld van veiligheid? Je loopt er weer met een gerust hart op en af door de trap dicht te laten maken door een specialist. Niet in de laatste plaats draagt een dichte trap bij aan het besparen op energiekosten en dat is gezien de huidige ontwikkelingen natuurlijk ook heel mooi meegenomen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *