Rechte bouwpakkettrap, wat is er mogelijk?

Ben je op zoek naar een nieuwe trap? Een rechte trap is de meest voorkomende trap. Tevens is deze het meest makkelijk te leveren als bouwpakkettrap. In deze blog lees je er alles over!

Wat is een bouwpakkettrap?

Een bouwpakkettrap is een trap die geleverd wordt in allemaal losse onderdelen. Net als bijvoorbeeld een kast, kun je deze trap met behulp van de handleiding in elkaar zetten. De rechte trap is hierin de meest eenvoudige, omdat deze slechts bestaat uit twee zijkanten en een bepaalde hoeveelheid treden.

Bouwpakkettrappen worden altijd geleverd in standaard afmetingen. Als klant kun je deze zelf inkorten op de benodigde hoogte. Doordat de trappen standaard allemaal hetzelfde zijn, zijn deze trappen relatief goedkoop. Ze worden namelijk in grote oplage tegelijk gemaakt.

Houtsoorten

De bouwpakkettrappen van Houtcompleet.nl worden geleverd in vuren/dennen, beuken of eiken. De beuken en eiken trappen worden gemaakt van gelamelleerd hout. Dit wil zeggen dat een plank bestaat uit meerdere kleine stukjes hout. Deze zijn verlijmd tot een plank. Dit zorgt ervoor dat de prijs van het hout minder hoog ligt en het zorgt er ook voor dat het hout niet meer werkt. Alle bouwpakketten worden geleverd van onbehandeld hout. Je kunt de trap dus nog behandelen in de kleur of stijl die jij wilt.

Open of dicht?

Je kunt ook bij een bouwpakket kiezen voor een open of gesloten trap. Het is wel zo dat niet alle trappen ook dicht verkrijgbaar zijn. Als het wel mogelijk is dan zit er in de onderkant van de treden een gleuf gefreesd waar de tegentreden in valt. Dit is de meest eenvoudige manier om tegentreden te plaatsen.

Buitentrappen

Houtcompleet.nl verkoopt niet alleen bouwpakkettrappen voor binnen, maar ook voor buiten. Echter voor buiten zijn de trappen van metaal. Hout moet buiten geïmpregneerd zijn en dat leveren zij niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *