Simpele oplossingen voor problemen voor je kraan

We weten allemaal dat elk apparaat op een of ander moment waarschijnlijk ongekende problemen zal hebben. Ongeacht hoe ernstig het probleem is, zelfs de kleinste problemen kunnen erg hinderlijk zijn. Vooral als het gaat om kranen omdat wij ze elke dag gebruiken.

We brengen duizenden uren van ons leven door in de badkamer en de kraan speelt een cruciale rol in onze dagelijkse hygiëne. Kranen hebben soms ook technische problemen, maar het goede nieuws is dat je veel van deze problemen zelf kunt oplossen.

Laten we het hebben over de meest typische kraanproblemen en simpele oplossingen die werken als een charme.

Lekkage en druipen uit de kraan

Om de reden achter druppelen of lekkage te begrijpen, moet men eerst begrijpen met welk type kraan ze te maken hebben. Omdat kranen in een breed scala aan stijlen en ontwerpen verkrijgbaar zijn, zijn de problemen die ermee gepaard gaan ook verschillend.

Aparte kranen voor warm en koud water

Heb jij een oud huis, dan kan het zijn dat je nog 2 aparte kranen hebt voor warm en koud water. Als je te maken hebt met een lekkageprobleem, dan hoef je alleen maar de ring en de afdichtingen voorzichtig te verwijderen. Dit komt omdat lekkageproblemen in aparte kranen meestal optreden als gevolg van een defecte ring of afdichting. Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve oplossing, moet je de ring of afdichting naar jouw plaatselijke dealer brengen en zij zullen je voorzien van een gemakkelijke vervanging!

Mengkranen

Simpel gezegd, een mengkraan is een type kraan waarin zowel warm als koud water door dezelfde uitloop stroomt, met behulp van twee aparte hendels. Als je een lekkage uit jouw mengkraan ervaart, is dit hoogstwaarschijnlijk een probleem met de interne keramische cartridge, die eenvoudig kan worden vervangen bij een plaatselijke aannemer.

Een economische en effectieve manier van onderhoud is om grondig af te spoelen en de kraan na elk gebruik met een zachte doek droog te vegen. Een andere manier om dit te doen is om het oppervlak te reinigen met een vochtige spons en goedgekeurd reinigingsmiddel. We raden aan om nooit reinigingsmiddelen te gebruiken die ammoniak, bleekmiddel en zuur bevatten.

Gebrek aan druk van de kranen

Hoewel er nogal wat mogelijkheden zijn waarom jouw kranen mogelijk niet de gewenste druk leveren, is het aan te raden om in dergelijke gevallen altijd jouw aannemer te raadplegen. Hier zijn echter enkele suggesties van onze kant!

Open de afsluiters

De afsluiters moeten volledig open staan ​​om een ​​vlotte doorstroming van de kranen te verzekeren. Om de kranen volledig te openen, moet deze zo ver mogelijk tegen de klok in worden gedraaid.

Misschien zijn de leidingen bevroren

In de wintermaanden bevriezen leidingen die blootliggen zeker en zullen ze waarschijnlijk uitzetten na langdurige expansie. Controleer op duidelijke tekenen van bevriezing op de leidingen en je kan passende maatregelen nemen voordat het te laat is!

Als je een doe-het-zelver bent, zul je zien dat je veel van de problemen waarmee je thuis met jouw kranen te maken kunt krijgen, zelf kunt oplossen! Zo bespaar je geld omdat je geen loodgieter of aannemer hoeft in te huren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *