Tips om beton te verdichten

Beton is één van de meest duurzame bouwmaterialen die er bestaat. Beton heeft een lange levensduur als het op de juiste manier is verwerkt. Toch kan er ook veel misgaan en dat kun je op verschillende manieren voorkomen of oplossen. Om sterk en hoogwaardig beton te krijgen zal je lucht in het beton moeten voorkomen of elimineren. Zo krijgt het beton een optimale sterke, dichte structuur. Het verdichten van beton is het elimineren van deze lucht. Wij geven je graag een aantal tips over het verdichten van beton.

Trilmethode

Elke methode om beton te verdichten heeft zijn eigen intensiteit. De ene methode kost meer tijd en energie dan de andere. Ook heeft iedereen zijn eigen voorkeur voor welke methode het fijnst werkt. Om beton op de bouwplaats te verdichten, kan men de trilmethode gebruiken. Door snelle heen-en-weergaande bewegingen worden de vaste bestanddelen van het beton heen en weer geschud. Hierbij geldt: hoe groter de inwendige wrijving, hoe minder ontmenging er ontstaat. Tijdens de trilmethode neemt de inwendige wrijving af en zal ontmenging toenemen. Dit is niet gunstig voor de kwaliteit van het beton en vergt de nodige aandacht en tijd.

Met behulp van een trilnaald

Een betontrilnaald wordt gebruikt tijdens betonstorten. De naald zorgt ervoor dat het beton dichter wordt en er geen lucht tussen kan komen. Bij gebruik van een betonpomp is dit een veelvoorkomend probleem en een betontrilnaald biedt hiervoor de ideale oplossing! Het verdichten van beton – lucht uit het beton halen – wordt gedaan om het beton zo hard en sterk mogelijk te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een betontrilnaald? Lees dan snel verder!

Er zijn verschillende soorten trilnaalden om beton te verdichten:

  • Mechanische trilnaalden
  • Pneumatische trilnaalden
  • Hoogfrequent betontrilnaalden

Trilnaald kopen? Check dit!


Een betontrilnaald is een effectieve methode om de dichtheid en de sterkte van het beton te garanderen. Ben je op zoek naar een trilnaald? Bekijk dan hier het assortiment beton trilnaalden. Heb je nog vragen over de werking van de trilnaald of het aanbod? Neem dan gerust contact op met Lievers Holland. Zij helpen je graag bij het vinden van een geschikte beton trilnaald!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *