Van overlast tot oplossing: zo kom je van rioolvliegjes af

Op het internet is er een hoop te vinden over rioolvliegjes. Alle informatie over rioolvliegjes kan zelfs heel verwarrend overkomen, omdat het zo veel is. Hoe kom je nou precies van ze af? Dat lees je in dit blog.

Waarom zitten er rioolvliegjes in mijn badkamer?

Rioolvliegjes – ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd – zijn kleine zwarte motjes die vaak in vochtige omgevingen voorkomen. Als je rioolvliegjes in je badkamer hebt, is dit meestal een teken van een rioolprobleem. Je kunt hierbij denken aan:

  • Verstopte pijpen: als je afvoerpijpen verstopt zijn, hoopt vuil zich op. Rioolvliegjes leven graag in dit soort vuil en leggen er eitjes;
  • Kapotte riolen: als riolen kapot zijn, kan vuil zich ook ophopen. Dat trekt rioolvliegjes aan;
  • Vieze afvoeren: maak je je afvoer of afvoerpijpen niet regelmatig schoon, dan kan er vuil ophopen dat rioolvliegjes aantrekt;
  • Problemen met septische tanks: werkt je septic tank niet goed of lekt die, dan kunnen rioolvliegjes ook daar hun eitjes leggen.

Help! Mijn toilet zit verstopt

Verstopte afvoerpijpen zijn dus een van de redenen dat je overlast van rioolvliegjes in je badkamer kunt hebben. Wil je dit probleem oplossen? Dan vind je op de website van Michel Doorn een hoop handige tips voor het ontstoppen van je toilet. Maar natuurlijk lukt het je niet altijd om zelf je toilet te ontstoppen. In dat geval is het aan te raden om een professionele ontstopper in te schakelen.

Wie kan jouw toilet ontstoppen?

Lukt het niet om je toilet zelf te ontstoppen? Dan heeft een gespecialiseerde ontstopper de juiste apparatuur om het probleem te verhelpen. Overweeg een monteur van Michel Doorn in te schakelen. Het inschakelen van Michel Doorn biedt meerdere voordelen:

  • Altijd bereikbaar, 24/7;
  • Efficiënte, veilige en schone service;
  • Geen bijkomende kosten voor voorrijden;
  • Tarief voor toiletontstopping begint bij € 125,-;
  • Servicegebied omvat geheel Noord-Holland.

Michel Doorn, redder bij hoge nood!

Michel Doorn heeft ruim 30 jaar ervaring en staat bekend om expertise in rioolontstopping en -beheer. Zoek je een hoogwaardige, veelzijdige en betrouwbare service die altijd beschikbaar is wanneer je die het meest nodig hebt? Neem dan contact op met Michel Doorn Rioolservice.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *