Verduurzaam je pand met deze drie tips

Het verduurzamen van een gebouw zodat dat langer nieuw blijft, voelt als een enorme klus, maar kleine aanpassingen maken al een groot verschil. Wil jij de deuren en vloeren van je openbare gebouw beschermen zodat ze langer mooi en onderhoudsvrij blijven? Zet dan oplossingen zoals schopplaten, droogloopmatten en antislip voor trappen in. In dit artikel vind je drie handige tips om je pand tegen beschadigingen te beschermen.

Tip één: bescherm je deuren

In een druk openbaar gebouw beschadigen de deuren sneller dan bijvoorbeeld in een woning het geval is. Er schrapen tassen langs, botsen objecten tegenaan en er belandt vuil op de grond. Daarnaast gooien bezoekers soms gedachteloos een deur hardhandig achter zich dicht. Om je deuren te beschermen, zijn schopplaten een uitstekende oplossing. Schopplaten absorberen de impact van objecten en voorkomen dat je deuren beschadigd raken.

Tip twee: plaats droogloopmatten

Een goede droogloopmat beschermt de vloeren van je pand tegen vuil. Droogloopmatten houden de meeste viezigheid namelijk al bij de deur tegen, waardoor je tapijt, laminaat en tegels langer schoon blijven en er een stuk minder vuil door het gebouw wordt verspreid. Je bespaart daardoor op schoonmaakkosten en vermindert uitglijdgevaar. Kies wel voor een mat van in ieder geval 3 meter, zodat je vloeren optimaal zijn beschermd.

Tip drie: plaats antislip-oplossingen op je trappen

Gladde trappen zijn gevaarlijk, zeker in openbare gebouwen waar dagelijks grote hoeveelheden mensen het trappenhuis betreden. Houd je daarom niet in als je antislip-maatregelen treft. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met antislip-tape, antislip Tough Grip-platen en trapneuzen. Deze opties maken je trap veiliger en verminderen in veel gevallen de slijtage aan je treden, zodat je trap langer meegaat.

Hoe maak je je pand veilig?

Bij een toeleverancier zoals Mapro B.V. vind je een uitgebreid assortiment aan producten waarmee je je pand onderhoudsvriendelijk, maar ook veilig maakt. Of je nu op zoek bent naar schopplaten, droogloopmatten, antislip-producten of toch andere oplossingen – zoals vloerprofielen – nodig hebt, bij Mapro zit je goed! Daarnaast kun je bij het bedrijf terecht voor een professionele installatieservice. Neem daarom contact op met de experts van Mapro B.V.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *