Voordelig MDF op maat kopen

MDF platen zijn voor allerlei toepassingen en afwerkingen geschikt. Of je dit houten plaatmateriaal nu wil fineren, met hoogglans lak wil afwerken of wil bedekken met decorfolie, het kan allemaal met MDF. Deze gefabriceerde platen van zeer fijne houtvezels en kunsthars zijn er in verschillende soorten, zoals standaard MDF, milieuvriendelijk MDF, lakdragend MDF en vochtwerend MDF. We bespreken hier de toepassingen en prijzen voor MDF, dat vaak op maat geleverd kan worden.

De voordelen van MDF

MDF staat voor Medium Density Fibreboard en is een van de meest voordelige houten plaatmaterialen die verkrijgbaar zijn. Doordat een MDF plaat uit samengeperst materiaal bestaat, is het eenvoudig te bewerken. Het materiaal heeft een hoge buigsterkte en splintert niet dankzij de vezelstructuur. Verder heeft MDF plaatmateriaal een goede lijm- en schroefvastheid. MDF is onder meer te gebruiken voor meubilair, maar ook voor wanden, betimmering, vensterbanken en lijstwerk. Je kan het materiaal gemakkelijk op maat zagen, boren en frezen.

MDF plaatmateriaal op maat laten zagen

Er zijn MDF platen van verschillende diktes, zoals MDF van 3 mm voor € 10 per m². Ook diktes van 6, 9, 12 en 18 mm behoren tot de mogelijkheden. Je bent dan respectievelijk rond de € 13,50, € 14,50, € 15,50 en € 19,- per m² kwijt. Je kan de platen door een specialist in elke gewenste maat laten zagen. Door MDF op maat te laten zagen en te laten bezorgen, hoef je zelfs niet meer de moeite te nemen om bij een bouwmarkt langs te gaan.

Hout en kunststof specialist die de juiste maat levert

Voor MDF op maat kan je bij diverse webshops terecht. Een hout en kunststof specialist die graag met je meedenkt en een kundig advies kan geven is Greenbasic. Deze sociale onderneming biedt werkplekken aan autistische jongeren, die zo een grotere zelfstandigheid ontwikkelen. Met elke bestelling die je plaatst, help je deze jongeren een stap vooruit te zetten. Voor elk project en verzoek voor maatwerk bieden de medewerkers graag de juiste oplossing. Ook houten vormen en plexiglas platen vind je in het brede assortiment.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Emma schreef:

    Mijn vriend en ik zijn best handig. We willen graag een bureau voor onze dochter maken. Binnenkort gaan we plaatmateriaal kopen. Het is goed om te weten dat je in de meeste winkels MDF op maat kan laten zagen. Bedankt voor het delen van deze handige tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *