Waar moet je op letten als je een haard laat plaatsen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe kachel of haard, biedt Kachels- en Haardenwinkel een uitgebreide collectie van deze producten en de bijbehorende accessoires. Maar voordat de haard een plekje in je huis krijgt, zijn er verschillende stappen nodig. De installateurs van Kachels- en Haardenwinkel plaatsen je nieuwe haard vakkundig, maar het is belangrijk om zelf ook op een aantal zaken te letten. Bij Bouwerskrant waren we nieuwsgierig naar de specifieke aandachtspunten bij het plaatsen van kachels, dus besloten we hier gewoon eens naar te vragen. In dit artikel delen we onze bevindingen.

Gebruik van stucstops

Het is belangrijk dat de stukadoor stucstops installeert op een precieze afstand van twee millimeter van het inbouwkader. Als hij deze afstand niet nauwkeurig aanhoudt, kan het stucwerk gaan scheuren of roesten. Om dit te voorkomen, zorgt de stukadoor ervoor dat de haard zorgvuldig wordt afgedekt met een fijne afplaktape. Deze tape blijft alleen zitten zolang het nodig is – namelijk tot het stucwerk volledig droog is – om zo de kans op beschadiging te minimaliseren.

Afwerken van de boezem

Vervolgens komt het afwerken van de boezem met stucwerk aan de beurt. De stukadoor verwijdert de afplaktape zo snel mogelijk en zorgt ervoor dat de ruimte tussen de boezem en het kader schoon blijft en vrij van stucresten. Omdat de lak nog aan het uitharden is, gaat hij hierbij voorzichtig te werk. Het is belangrijk dat hij de tussenruimte niet opvult met kit of andere vulmiddelen. Het kader kan behoorlijk heet worden en moet altijd de mogelijkheid hebben om uit te zetten en in te krimpen.

Voltooiing van het werk

Nadat de stukadoor zijn werk heeft voltooid, moet je nog even geduld hebben. Voordat je de nieuwe haard in gebruik neemt, moet je er namelijk voor zorgen dat het stucwerk volledig is uitgehard. Bespreek met de stukadoor wat de aanbevolen droogtijd is voor de aangebrachte stuclaag, zodat je zeker weet wanneer het veilig is om de haard te gaan gebruiken.

Waarom kiezen voor een haard van Kachels- en Haardenwinkel?Bij Kachels- en Haardenwinkel ontdek je een uitgebreid assortiment aan producten voor elke behoefte. Of je nu een splinternieuwe houtkachel wilt kopen of op zoek bent naar een accessoire zoals een houtmand, deze haardenspecialist biedt het allemaal. De kracht van Kachels- en Haardenwinkel ligt in de persoonlijke benadering en het deskundige advies van een ervaren en behulpzaam team. Voor al je vragen en behoeften kun je dus met vertrouwen terecht bij Kachels- en Haardenwinkel!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *