Waar wordt cortenstaal voor gebruikt?

Cortenstaal is een speciaal type staal dat vooral bekend staat om zijn roestbruine afwerking. Cortenstaal is een weerbestendig staal, gemaakt van een legering van staal met verschillende andere metalen zoals chroom en nikkel. Net als andere staalsoorten, kun je ook corstenstaal bij Metaalcenter.nl verkrijgen. In dit artikel lees je waar cortenstaal van gemaakt wordt en welke toepassingen er zijn. 

Cortenstaal is perfect voor buitenshuis 

De roestige afwerking zorgt ervoor dat het oppervlak al bestand is tegen de verschillende weerselementen als zon, wind, regen en sneeuw. Cortenstaal hoef je dus na plaatsing niet alsnog te schilderen of af te lakken. Wanneer cortenstaal wordt blootgesteld aan de elementen, verweert het oppervlak in de loop van de tijd. De kleur en textuur ontwikkelt zich constant, en volgens velen wordt het cortenstaal juist mooier.  

Waar wordt cortenstaal van gemaakt? 

Cortenstaal verkrijgt zijn bijzondere eigenschappen en robuustheid door het samensmelten van verschillende metaalsoorten. Cortenstaal behoort daarom bij de groep gelegeerde staalsoorten. In Europa wordt bijna overal cortenstaal type A verkocht met het volgende nummer: S355J0WP. De belangrijkste ingrediënten van cortenstaal zijn: staal, koper, chroom, nikkel en fosfor. 

Toepassingen van cortenstaal 

Cortenstaal wordt steeds populairder bij consumenten en is bijzonder geschikt voor gebruik in de tuin en op grote terrassen. Het unieke uiterlijk en het natuurlijk oxiderende oppervlak maken het bijzonder populair voor veel architecturale projecten. De roestbruine stijl wordt vaak gezien als contrast met de groene omgeving en combineert tegelijkertijd erg goed met hout en beton. Er zijn tal van projecten, zowel privé als openbaar, waar cortenstaal voor ingezet wordt. De meest voorkomende toepassingen zijn: 

  • Plantenbakken en bloempotten voor in de tuin of op het dakterras. 
  • Cortenstaal schermen zijn een populair alternatief voor stenen muren of houten schuttingen.  
  • Buitensculpturen van cortenstaal zijn bijzonder mooi en tevens beschermd tegen doorroesten.  
  • Buitenwandbekleding voor grote constructies en bijvoorbeeld bruggen.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *