Waardoor raakt een riool verstopt?

Hangt er een rioollucht in huis of zit je huis vol met rioolvliegjes? Daar wordt natuurlijk niemand blij van en dit is iets wat wij allemaal het liefst mogelijk willen voorkomen. Op het moment dat de rioollucht al in huis hangt of de vliegjes je hele huis hebben bezet, is het waarschijnlijk al te laat. Dit zijn namelijk tekenen van een verstopt riool. Zeker als ook je wasbak of douchebak niet meer goed weglopen, wijst dit erop dat je riool verstopt zit en dat je deze zult moeten laten ontstoppen. Maar waar raakt een riool precies van verstopt?

De meest voorkomende oorzaken

Heb je ook het idee dat je juist altijd zo je best doet om het huis schoon te houden en snap je nu werkelijk niet hoe het kan dat uitgerekend jouw riool verstopt is geraakt? Houdt er dan is rekening mee dat al dat schoonmaken ook misschien wel een van de boosdoeners is voor jouw verstopte riool. Zo blijkt dat de meest voorkomende oorzaken voor een verstopt riool aangekoekte etensresten, vetresten of andere viezigheden zijn. Mocht je de volgende keer weer je huis eens grondig gaan schoonmaken, zorg er dan zeker voor dat je afvalresten en dergelijke dingen weggooit waar het hoort, en zeker niet door de wasbak spoelt.

Riool verstopt, wat nu?

Zit jouw riool verstopt Zeeland en ben jij op zoek naar een bedrijf die dit probleem voor jou kan oplossen? Misschien dat je dan de hulp van Lacor Riooltechniek kunt inschakelen. Dit is een bedrijf gespecialiseerd in het ontstoppen van jouw riool, zodat jij voor eens en voor altijd van die vieze rioollucht af bent, jouw wasbakken weer goed weglopen en die vieze rioolvliegjes verleden tijd zijn. Je kunt ze eenvoudig telefonisch bereiken en ze zullen zo spoedig mogelijk bij je langskomen om jouw problemen te doen verhelpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Emma schreef:

    Sinds een week is ons riool verstopt. Ik wist niet dat aangekoekte etensresten niet doorgespoeld mogen worden, ik dacht dat het riool wel groot genoeg is voor wat kleine stukjes. Vanaf nu zal ik dat niet meer doen. We zullen een professional inschakelen om de verstopping te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *