Wat doet een architect?

Wat doet een Architect Hilversum? Wanneer je een huis gaat verbouwen of renoveren is een architect geen overbodige luxe. Wanneer we het over een architect hebben dan heb je het doorgaans over iemand die gebouwen ontwerpt. Dat houdt in dat de architect het ontwerp visualiseert en daarbij het concept voor zover nodig uitwerkt, zodat het ook gebouwd kan worden.

Een architect werkt meestal in diverse fases samen met de gene die hem of haar de opdracht geeft (de opdrachtgever). Vaak is het zo dat een architect zich op een opdracht kan inschrijven door middel van een voorlopig ontwerp te maken. Wanneer er voor dit ontwerp word gekozen wordt de opdracht vergeven aan de architect.

Een architect bespaart je tijd en kosten. Door de juiste werkwijze zou een architect je tijd en kosten moeten besparen. Het begint ermee om in de ontwerpfase de juiste beslissingen te nemen hoe je je budget het meest efficiënt in kunt zetten. Bovendien adviseert een architect je over de afloop en de planning van een project en de bouwfase daarvan, zodat je altijd grip op het project hebt.

Architectuur

Wanneer een opdracht binnen is gehaald door de architect, zal de architect zijn voorlopige ontwerp (schetsen) verder en preciezer gaan uitwerken, dit wordt vaak gedaan in samenwerking met de opdrachtgevende partij. Dit houdt in dat het ontwerp steeds verder uitgewerkt wordt totdat het gerealiseerd kan worden.

Naast dat de architect veel samenwerkt met de opdrachtgever zal hij ter controle en haalbaarheid van zijn ontwerp ook veel samenwerken met tekenaars, aannemers, onderaannemers, bouwkundige adviseurs en andere specialisten. Bij de bouw van grote projecten is het uiteraard van groot belang dat een architect als ontwerp verantwoordelijke alle risico’s voor blijft en zodoende zijn ontwerp wel echt realiteit kan laten worden.

Een architect is met zijn ontwerpen in te zetten voor zowel huis verbouwplannen en voor huis renoveren plannen. Steeds vaker krijgen woningbezitters een andere woonbehoeften en gaan ze andere eisen stellen aan hun woonruimte. Bekijk verschillende architecten op de website van Engel Architecten.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Emma schreef:

    Mijn man en ik willen graag een huis laten bouwen. We gaan een architectenbureau inschakelen om het ontwerp te maken. Het is interessant om te lezen dat een architect ook het bouwproces kan begeleiden. Ik zal het artikel ook aan mijn man laten lezen, bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *