Wat is een entresolvloer?

Een entresolvloer is een zelfdragende (staal) constructie met vloerpanelen en eventueel bijpassende accessoires. Een entresolvloer, ook wel Systeemvloer genoemd wordt gebruikt om extra ruimte te creëren. Denk hierbij aan extra opslag in een magazijn of productiehal maar ook om extra kantoorruimte, winkeloppervlakte of in een sportschool. Wanneer een pand hoog genoeg is dan is het eenvoudig om de bedrijfsruimte uit te breiden. Daardoor is het extern huren, verbouwen of verhuizen naar een andere locatie niet meer aan de orde.

De voordelen van een entresolvloer

Geen enkele vloer is hetzelfde. Een systeemvloer wordt op maat gebouwd. Afhankelijk van de mogelijkheden van jouw bedrijfspand of hal. Wanneer een entresolvloer gebruikt wordt om extra kantoorruimte of kantine te creëren, kunnen er eenvoudig systeemwanden en plafonds ingebouwd worden. Zo verdwijnt de staalconstructie achter platen en heb jij een volwaardig kantoor ter beschikking. Dit is zomaar een van de vele voordelen van een systeemvloer. Wat zijn de andere voordelen van een entresolvloer?

  • Extra bedrijfsruimte
  • Verhuizen, verbouwen of extern huren overbodig
  • 2000 kg/m belasting mogelijk
  • Altijd demonteerbaar
  • Vloeren worden op maat geproduceerd
  • Makkelijk uitbreidbaar

Accessoires voor een systeemvloer

Afhankelijk van waar de vloer gebruikt voor gaat worden, zijn er ook vele accessoires beschikbaar. Zo zijn er verschillende soorten trappen leverbaar. Daarnaast is er de keuze uit diverse leuningconstructies. Met een uitsparing uit een leuningconstructie creëer je een mogelijkheid om met een heftruck pallets op de tussenvloer te zetten. Ook kan er een goederenlift in worden gezet. Met het opbouwen van de vloer wordt er rekening gehouden met lokale wetgeving. Denk hierbij aan de eisen van de lokale brandweer.

Kosten van een verdiepingsvloer

De kosten van een entresolvloer variëren enorm. Het bedrijf Noordrek geeft een indicatie van de kosten voor een dergelijke vloer. Afhankelijk van de gemaakte keuzes kost een tussenverdieping tussen de 70 en 100 euro per vierkante meter. Het huren van extra ruimte kost gemiddeld zo’n 60 á 70 euro per vierkante meter. Dat betekend dus dat dat de terugverdientijd van een vloer binnen twee jaar is terugverdiend.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *