Welke betonplaten kies ik?

Met de hoeveelheid gewicht dat het kan dragen en de robuuste uitstraling zijn betonplaten een geliefd product in vele sectoren. Betonplaten zijn vrijwel overal te gebruiken. Wij kunnen ons voorstellen dat de keuze in de juiste betonplaat niet altijd even makkelijk is. Er zijn namelijk een aantal verschillen. Deze verschillen zetten we graag in deze blog voor u op een rijtje. Baseer uw keuze op de juiste toplaag in combinatie met de juiste afmetingen. SIMbeton helpt u graag verder met het vinden van de juiste betonplaten

Een gladde toplaag van betonplaten

Waar betonplaten in verschillen zijn de zogenoemde toplagen. Dit betreft het bovenste laagje op de betonplaat die in verschillende varianten te verkrijgen is. Er bestaan betonplaten met een ruwe toplaag en betonplaten met een gladde toplaag. Als we het over een gladde en strakke afwerking hebben, praten we over gladde betonplaten. Deze zijn gemakkelijk te verplaatsen en te verkrijgen in verschillende diktes. Het grootste voordeel van deze soort is dat er weinig onderhoud nodig is doordat de platen naadloos afgewerkt zijn. Ook zijn ze wanneer ze eenmaal liggen, makkelijk te verplaatsen. Waar u rekening mee moet houden is dat een gladde betonplaat bij vochtig weer of ijzel erg glad is. Daarnaast is het goed om te realiseren dat het plaatsen van gladde betonplaten veel tijd in beslag neemt. 

Een ruwe toplaag van betonplaten

Tegenover de gladde betonplaten staan de ruwe betonplaten. Wat de ruwe platen uniek maakt is het diepe motief dat in de plaat verwerkt zit. Door dit motief slijten de platen niet zo snel. In tegenstelling tot de gladde betonplaten zullen de ruwe betonplaten minder glad zijn bij vorst, natheid en ijzel. U zal hier dus niet zo snel over uitglijden. Vaak wordt deze slijtvaste toplaag gebruikt voor vee in de agrarische sector. Ruwe betonplaten zijn minder naadloos en glad, wat zorgt voor een wat minder modern afgewerkte uitstraling. Ook het plaatsen van ruwe betonplaten neemt aardig wat tijd in beslag en is arbeidsintensief. 

Advies van een betonspecialist

SIMbeton levert als betonspecialist enkel en alleen de beste kwaliteit. Wanneer u erover nadenkt om betonplaten aan te schaffen, raden wij u aan een kijkje te nemen op onze website.. Twijfelt u over welke soort betonplaten u moet kiezen? SIMbeton helpt u graag verder en bespreekt de mogelijkheden. U kunt contact opnemen met een van onze betonspecialisten via de online chat. Graag beantwoorden wij al uw vragen en voorzien wij u van genoeg informatie zodat de juiste keuze betonplaten makkelijker wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *