Welke soorten PVC vloeren zijn er?

PVC vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als een duurzaam en veelzijdig alternatief voor traditionele vloeren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren, afwerkingen en merken, zoals de Moduleo PVC vloer. Op deze manier kun je je vloer aanpassen aan je persoonlijke smaak en interieur. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende soorten PVC vloeren bespreken, inclusief geïntegreerde ondervloeren, klikverbindingen, SPC vloeren en verlijmde vloeren.

Geïntegreerde ondervloer

Een van de voordelen van sommige PVC vloeren is dat ze een geïntegreerde ondervloer hebben. Dit betekent dat er al een dempende laag aan de onderkant van de vloer is bevestigd, wat zorgt voor extra comfort bij het lopen. Bovendien biedt dit type vloer ook geluidsreductie, waardoor het ideaal is voor drukke huishoudens of appartementen. Met een geïntegreerde ondervloer kun je tijd en moeite besparen, omdat je geen aparte ondervloer hoeft te installeren.

Klikverbinding

Een andere populaire optie bij PVC vloeren is de klikverbinding. Dit type vloer maakt gebruik van een handig kliksysteem, waardoor je de vloerdelen eenvoudig aan elkaar kunt bevestigen zonder het gebruik van lijm. Dit betekent dat je de vloer sneller kunt leggen en dat je geen speciale vaardigheden of gereedschappen nodig hebt. Met de klikverbinding kun je zelfs je vloer zelf installeren. Ideaal, toch?

SPC vloeren

Een ander interessant type PVC vloer is de SPC (Stone Plastic Composite) vloer. SPC vloeren zijn opgebouwd uit verschillende lagen, waaronder een slijtvaste toplaag, een decoratieve laag en een stevige kern van composiet. Deze samenstelling zorgt voor een uitzonderlijke duurzaamheid en stabiliteit, waardoor SPC vloeren bestand zijn tegen intensief gebruik en bestand zijn tegen vocht. Daarom zijn ze ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Verlijmen

Als je op zoek bent naar een nog stevigere vloer, dan is het verlijmen van PVC vloeren een goede optie. Bij dit type installatie wordt de vloer rechtstreeks op de ondervloer gelijmd, waardoor een naadloos en solide oppervlak ontstaat. Verlijmde PVC vloeren zijn uiterst duurzaam en bestand tegen zwaar verkeer. Ze zijn ideaal voor commerciële ruimtes zoals kantoren, winkels en restaurants, waar de vloer dagelijks veel belast wordt. Het verlijmen van PVC vloeren zorgt ook voor een strakke en naadloze afwerking. Er zijn geen open voegen tussen de vloerdelen, wat betekent dat er geen stof of vuil kan ophopen en dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *