Welke wandtegels kies jij?

Twee belangrijke soorten ruimtes in huis, zijn zonder twijfel de sanitaire ruimtes en de keuken. De badkamer is bijvoorbeeld een plek om even tot rust te komen na een lange dag werken of eropuit gegaan te zijn. Een warme douche of een heerlijk bad kan een mens echt goed doen.

De keuken wordt vaak geadverteerd als een ruimte waar iedereen samenkomt. Dit klinkt soms een beetje dromerig, maar uiteindelijk is het wel waar. De lekkerste maaltijden en gerechten worden er gemaakt en samengesteld en het avondeten is hét moment waarop iedereen in huis samenkomt om gezellig bij te praten. 

Daarom is het belangrijk dat deze ruimtes een fijne sfeer hebben. Maar hoe bereik je dit? Over het algemeen kom je met een schone, opgeruimde ruimte al aardig ver. Decoraties en inrichting maken het geheel vervolgens af. Denk hierbij aan het gebruik van plantjes, kleurrijke thee- en handdoeken en mooie wandtegels

Deze laatste optie kan enorm veel verschil maken wanneer het aankomt op algemene sfeer en uitstraling van de ruimtes.

Wandtegels voor sanitaire ruimtes

De badkamer is een ruimte in huis waar je volledig tot rust kan komen. Zoals al eerder is genoemd, is het heerlijk om na een lange dag een warme douche te nemen om alle stress en drukte van je af te laten glijden. Hiervoor moet de badkamer er natuurlijk wel fijn uitzien. Anders loop je de kans dat je je alleen maar ongemakkelijk voelt in de ruimte en lukt het niet echt om te relaxen.

Mooie vloertegels, een leuk douchegordijn, handdoeken die bij elkaar passen en wandtegels naar jouw smaak zijn allemaal dingen die kunnen bijdragen aan dit positieve gevoel. Ook op het toilet wil je natuurlijk fijn kunnen zitten. Daarnaast is dit ook een plek waar gasten wel eens komen. Daarom zijn goede wandtegels in sanitaire ruimtes van groot belang.

Tegels voor een upgrade in de keuken

In de keuken wordt gekookt en gebakken. Er worden vele kruiden, specerijen, sausjes en etenswaren gebruikt en dat kan zorgen voor aardig wat troep. Daarnaast kom je als gezin vaak samen in de keuken om te eten en bij te praten over de dag. De plaatsing van tegels op de wanden, zorgt niet alleen voor een fijne sfeer in de keuken maar ook voor gemak in het schoonmaken. 

Wandtegels zijn namelijk meestal glad en kunnen snel en eenvoudig schoongemaakt worden. Bij geverfde muren loop je de kans dat ze helemaal niet schoongemaakt kunnen worden of dat er lelijke vlekken achterblijven. Dit risico loop je dan weer niet bij tegels.

Eindeloze mogelijkheden

Als je gaat voor tegels in je badkamer, toilet en keuken, zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Je kunt gaan voor een neutrale uitstraling door te kiezen voor grijze of witte tegels, of voor uniek door een combinatie van kleuren te gebruiken.

Ook de vormen en texturen van de tegels kunnen aangepast worden. Vierkant, rechthoekig of zelfs een hexagon patroon, alles kan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *