Zeg maar dag tegen kalkaanslag: de voordelen van onthardingszout

Met onthardingszout kopen doe je jezelf, je apparatuur, het milieu en je financiële huishouding een enorm plezier. Kalkaanslag is een probleem, maar niet onoverkomelijk. Onthardingszout kopen doe je in een handomdraai via de Strooizout Gigant. Deze specialist bezorgt aan huis, waarna je profiteert van de vele voordelen van het goedje. Enige, eenmalige investering is een waterontharder. Maar ook die betaalt zichzelf terug.

Minder energieverbruik

Zeg maar alvast dag tegen de kalkaanslag, want je hebt er het wapen tegen gevonden. Je voorkomt allereerst dat de leidingen verstopt raken. Daarnaast lossen met behulp van onthardingszout zeep en schoonmaakmiddelen makkelijker op, en werkt het door in je apparatuur: met zacht water in wasmachines, koffie-apparaten en waterkokers wordt minder energie verbruikt dan wanneer daar onnodig kalk in terechtkomt. Als we anno 2022 iets willen, is het wel het terugbrengen van het stroomverbruik. Kom er dus maar in, onthardingszout.

Uitgelicht: Salina zout kopen

Op de website van Strooizout Gigant vinden we ook het speciale Salina zout, een hoogwaardige zout soort voor de waterontharder. Salina verwijdert het calcium en magnesium uit het water, waardoor het zachter wordt. Ideaal voor de apparatuur. Salina is een zogenaamd regeneratiezout dat speciaal is ontwikkeld voor kleine onthardingsinstallaties.

Duurzaamheidstrend vs wegwerpmaatschappij

We noemden het woord duurzaam al: deze trend is booming sinds de termen milieuvriendelijk en ecologisch zijn vervangen door het simpele ‘duurzaam’. Een toverwoord, zo bleek, want niet langer is leven met respect voor de planeet een geitenwollensokken-aangelegenheid, maar wordt het breed gedragen. Van links naar rechts is men het eens dat alles anno 2022 wel wat duurzamer kan. Ons water- en energiegebruik spelen daar niet zelden de eerste viool in.

Zuinigheid en duurzaamheid, gebroederlijk hand in hand

In ons watermanagement zien we die duurzaamheidsgedachte terug. Noem de voordelen maar op: je gebruikt minder water en schoonmaakmiddelen, apparaten gaan langer mee en belanden dus niet op de toch al aanzienlijke afvalberg, en het reeds genoemde energieverbruik wordt ingedamd. Dat laatste zie je weer terug in je portemonnee. Niet zelden gaan zuinigheid en duurzaamheid dus gebroederlijk hand in hand.

Kranen ontkalken? Niet meer nodig

Met het installeren van een waterontharder maak je – dat zouden we bijna nog vergeten – het water geschikt voor algemeen gebruik. Het is dus een duurzame investering met driedubbele winst. Zo nu en dan gaat er wat onthardingszout in, maar zoals op Strooizout Gigant te zien is: dat zijn de kosten niet, zeker als je ze afzet tegen de aanschaf van dure schoonmaakmiddelen, nieuwe leidingen en apparatuur. Kalk is bijvoorbeeld funest in de afwasmachine. En de kranen? Die hoef je niet meer met chemische rotzooi schoon te maken, want er komt niet langer kalk in.

Onthardingszout kopen bij de Strooizout Gigant

De Strooizout Gigant staat open voor alle vragen, ideeën en suggesties en voorziet zijn afnemers graag van advies. Welke soort zout is er nodig? Moet ik Salina zout kopen of een andere soort? Binnen de kortste keren heb je antwoord en kun je doorpakken. Er is telefonisch contact mogelijk op werkdagen tussen 9:00 en 17:00, en anders is er de chatfunctie, WhatsApp of e-mail. Wie voor 16:00 bestelt, heeft zijn zout product de volgende dag al in huis.

Andere producten: strooizout

De Strooizout Gigant heet, ten overvloede, niet voor niets zo. Wil je goed voorbereid zijn op de vaak onvoorspelbare maar altijd koude wintermaanden, neem dan eens een kijkje bij het aanbod aan strooizout. Hier gelden dezelfde snelle en simpele bestelvoorwaarden. Daar voorkom je letterlijk uitglijders mee!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *