Zo kies je het juiste draagvermogen van jouw nieuwe stelling

Stellingen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes. De perfecte afmeting voor jou hangt af van de ruimte die je hebt en de afmetingen van de artikelen die je wilt opbergen. Naast de verschillende breedtes en hoogtes kun je ook kiezen voor verschillende draagvermogens. Ben je benieuwd wat dat inhoudt? Lees dan verder en kom erachter! 

Wat is het draagvermogen?

Het draagvermogen van een stelling wordt ook wel de belasting genoemd. Het zegt dus iets over het maximale gewicht waarmee de stelling belast mag worden. De twee horizontale liggers van de stelling moeten dit gewicht kunnen dragen. Het draagvermogen van een liggerniveau is dus afhankelijk van het maximale gewicht van de producten die je wilt stallen. 

Hoe bepaal je het draagvermogen?

Als je op zoek gaat naar een stelling is het dus goed om eerst te bedenken hoe zwaar de artikelen zijn die je erop wilt leggen. Om te beginnen weeg je een pallet die je op de stelling wilt leggen. Passen er drie pallets op een liggerniveau? Dan vermenigvuldig je het gewicht met drie. Deze uitkomst is het draagvermogen dat de stelling moet hebben. 

Veiligheid 

Om de veiligheid van jouw medewerkers te waarborgen, is het van belang dat de stellingen niet met meer gewicht worden belast dan het maximale draagvermogen. Als dit wel gebeurt, kunnen er ongelukken plaatsvinden. Op de stellingen zijn stickers geplakt met het maximale draagvermogen. Op deze manier weet iedereen wat de stelling maximaal kan dragen. 

Stellingstunt gebruikte palletstellingen

Nu je weet wat het draagvermogen is en hoe je dit bepaalt, is het tijd om een geschikte stelling uit te zoeken. Neem een kijkje op de website van Stellingstunt.nl en ontdek het grote assortiment aan nieuwe en Stellingstunt gebruikte palletstellingen. Heb je vragen over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *