Zo verwerk je restbeton op duurzame wijze

Is jouw bedrijf actief op het gebied van betonverwerking? Dan krijg je hoe dan ook met restbetonverwerking te maken. Maar restbeton afvoeren is een ontzettend kostbare onderneming waar strikte milieu-normeringen en eisen aan vastzitten. Wil jij het restbeton van jouw bedrijf slimmer verwerken? Gebruik dan de stalen betonblokmallen van Betonblock®. Deze betonmallen zijn geschikt voor het verwerken van restbeton tot volwaardige stapelbare betonblokken. De nieuwe betonblokken gebruik je vervolgens voor een nieuw project, of je verkoopt ze door aan een ander bedrijf. Zo bespaar je op het afvoeren van beton of kun je zelfs je winstmarge vergroten.

Hoe maak je nieuwe betonblokken van oud restbeton?

Zo maak je van restbeton nieuwe betonblokken:

  • Je plaatst een mal op een vlakke ondergrond, zoals een storttafel of stalen plaat;
  • Je brengt aan de binnenzijde van de betonmal een oliehoudende coating aan;
  • Je giet het restbeton geleidelijk in de mal;
  • Je trilt het beton met een elektrische of pneumatische trilnaald;
  • Je strijkt het beton bovenaan glad;
  • Nadat je het beton hebt laten uitharden, verwijder je de pinnen en wiggen uit de betonmal en open je die;
  • Nu is het nieuwe betonblok gereed!

In welke sectoren kun je verschillende betonblokken toepassen?

Met de verschillende betonmallen van Betonblock® produceer je diverse betonnen elementen, die voor verschillende doelen en binnen verscheidene sectoren worden ingezet. Met een standaard betonblokmal maken jouw werknemers betonnen legoblokken die makkelijk op elkaar worden gestapeld. Betonplaten worden met betonplaatmallen geproduceerd. Deze platen worden gebruikt om industrieterreinen of parkeerplaatsen te bestraten. Een betonnen barrier is een alternatief voor een vangrail op de snelweg of wordt gebruikt om wegen af te zetten. Betonnen tetrapods dienen als kustbescherming, vooral in Japan. Ook keerwandmallen worden als onder andere waterkering ingezet. Kortom: betonelementen zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken. Maakt jouw bedrijf verschillende elementen van restbeton – inclusief elementen die niet in eigen projecten worden toegepast – dan kun je die in allerlei sectoren doorverkopen. Op die manier verhoog je de winstmarge van jouw bedrijf en werk je mee aan een circulaire betonmarkt.

Hoe doet jouw bedrijf mee aan de circulaire betonmarkt?

Wil je met dezelfde mal betonblokken in verschillende vormen en maten produceren? Zet dan deelwanden in. Op die manier maak je meerdere kleine betonblokken, of juist twee blokken ter grote van een half blok. Ook kun je een deelwand diagonaal plaatsen, zodat het betonblok dat je maakt schuin afloopt. Deelwanden maken de betonblokmallen van Betonblock® ontzettend veelzijdig. Je voert complete bouwprojecten uit met betonproducten van restbeton in verschillende vormen en maten. Zo bespaar je op de kosten van restbetonafvoer en wordt de betonproductie van jouw bedrijf duurzamer en milieuvriendelijker dan ooit tevoren. Doet jouw bedrijf al mee aan de circulaire betonmarkt?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *